Pište-Povídky blog

  Blogový Román – Nový projekt Michala Viewega

25. 8. 2009

Michal Viewegh ve spoluprací s Magnesia a Idnes.cz rozjel nový zajímavý projekt. Román, který může být výbornou šancí pro všechny potenciální spisovatele.

Projekt lze nalézt na adrese: http://blogovyroman.idnes.cz/

Jedná se tedy o blogový román s názvem Srdce Domova, který má zatím jen jednu úvodní kapitolu, psanou samotným Michalem Viewegem. Zbylých 10 kapitol je tedy vyhrazeno jako soutěž pro všechny, kteří se neváhají zapojit. Smyslem je tedy napsat následující kapitolu a ze všech těch kapitol se vybere ta nejlepší, jejíž autor bude odměněn 10.000 Kč. To už je slušná motivace :-))

Michal Vieweg rozehrál první kapitolu opravdu zajímavě. Vypráví příběh o třiatřicetileté svobodné a bezdětné ženě, která žije v maloměstě, kde je v každém koutu cítit zoufalství, stereotyp a určitý druh ponuré zkaženosti. Hlavní hrdinka, smířená se svým předurčeným osudem, avšak motivovaná poslední kapkou naděje, hledá v tom celém chaosu lásku.

Na rozdíl od podobné soutěže, která probíhala nebo ještě probíhá, myslím, na sms.cz, mě tento námět oslovil. Nepůsobí totiž příliš uměle a afektovaně. Dokonce i první vítězná kapitolka Michala Kočího působí skutečně sympaticky. Jen doufejme, že si ostatní kapitoly udrží svoji úroveň.

Můžete to být i VY, kdo vyhraje další kapitolu.

Nový komentár » | Napsal Matthias v kategorii Zajímavé weby


Odeslat komentář

Zatim nevalidni XHTML | Validni CSS | Copyright © Pište-Povídky blog
Vzhled od SmallPark