Pište-Povídky blog

  Moje představa, jak by mohly vypadat profily na PP

11. 8. 2009

Uh… To byl dlouhý nadpis. Trochu jsem se nudil, a tak jsem na papír načmáral takový návrh, jak by mohly vypadat profily na Pište-Povídky.cz

Všechno je to moje vlastní iniciativa, takže nečekejte, že se tohle všechno realizuje, nebo něco.

Fotka mého návrhu ZDE a nelekněte se, jsem dysgrafik a proto píši a kreslím nečitelně.

Nahoře uprostřed by byl samozřejmě nick a pod ním nějaké motto v uvozovkách. Ty uvozovky jsem udělal černou fixou a napsal jsem „Zdravím návštěvníky mého profilu.“ to jen tak pro ukázku. Motto by bylo omezený na jeden řádek a v nastavení by šlo vypnout.

Fotka, tam by si autor mohl dát fotku sebe nebo obrázek, který by ho charakterizoval. Samozřejmě v souladu s pravidly, žádný hákový kříže, fotky přirození, kradený díla z Deviant ARTu a nic podobného. Maximální délka by mohla být tak 163 pixelů a výška tak do 240 pixelů, přičemž velikost fotky by byla omezená na 500 KB. A formát JPG, JPEG by mohl stačit.

Vedle fotky by byly detailní informace, který jsou vidět na mém návrhu. Udělal jsem je, jak mě to napadlo z hlavy, realizace by mohla být však seřazená nějak logicky. Hlavně mi chybí na PP odkaz na vlastní webové stránky. Pod linkou by mohly viset kontakty, jako ICQ, Jabber, MSN, Emailová adresa apod.

Jak je položka OBLÍBENOST, hned za údajem by mohlo být tlačítko smajlíka, co je tam teď. Nebo by to mohlo být pod fotkou, kde by se zobrazovalo také, jestli je uživatel on-line nebo off-line.

Pod detaily bych umístil okno O MNĚ, který by vlastně nakonec nemuselo být ani omezený počtem znaků, tedy záleželo by pak na tom, zda by se často neobjevovalo, že by si tam někdo schválně třeba nenakopíroval z legrace pár miliónů znaků :-) Klidně by tam mohlo fungovat i HTML, takže by se tam mohly dávat fotky, videa z YouTube a já nevím co ještě. Ale hlavně by si tam mohl autor o sobě napsat, co by chtěl (viz ty vlnky, jako obrazně naznačený text), třeba co má rád a co nemá rád, jaký styl píše, jak přišel k psaní.

Pak pochopitelně seznam děl. Určitě by nebylo špatný, kdyby se to dalo roztřídit do složek nebo něco…

Co myslíte, je to dobrý nápad? Měl bych to zkusit navrhnout autorům PP nebo je to nesmysl?

Doufám, že se objeví nějaký komentář, abych neměl pocit, že tu píši zbytečně výkřik do tmy.

Děkuji za pozornost.

4 komentáře(u) » | Napsal Matthias v kategorii Obecné



4 komentáře(u) k “Moje představa, jak by mohly vypadat profily na PP”

  1. admin píše:

    Zajímavé… oceňuji iniciativu

  2. Elfairy píše:

    Ou, ne, tohle je profil už skoro jako na lidech… já bych radši jen takovéhle profily jako jsou teď, které ti nepoví o člověku komplet všechno. Jsou takové záhadnější a u spisovatele přece nepotřebuješ vědět hned ICQ… jde tu o psaní. Můj názor :-)

  3. Matthias píše:

    Elfairy: Tak možná… ale ten odkaz na web a to o mně by se hodit mohlo :)

  4. Matthias píše:

    to admin: Díky :)

Odeslat komentář

Zatim nevalidni XHTML | Validni CSS | Copyright © Pište-Povídky blog
Vzhled od SmallPark